דף הבית » מדריכים » עורך דין נזיקין – המלצות לבחירת עורך דין
עורך דין נזיקין
במקרים של נזקי גוף או נזק לרכוש אשר נגרמו בעקבות תאונה כלשהי, מומלץ לפנות לעורך דין נזיקין לבדיקת עילת התביעה בגין הנזק שנגרם.
ההתנהלות במסגרת תביעות בתחום הנזיקין והביטוח דורשת ידע רב בפקודת הנזיקין, חוקי הביטוח הלאומי, חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, חוק חוזה הביטוח, זכויות החולים והתמחות בדיסציפלינות הרפואיות השונות.
תביעות מסוג זה דורשות מצד עורכי הדין העוסקים בתחום, הבנה והתנהלות מול גורמים מקצועיים שונים כמומחים רפואיים, מומחי בטיחות, שמאי ביטוח, מהנדסים שונים, רואי חשבון ועוד.
חשוב מאד לקבל יעוץ משפטי מקצועי מעורך דין נזיקין בהקדם האפשרי וסמוך ככל הניתן להתרחשות התאונה או האירוע שבגינו יש תביעה נזיקית. ככל שמתרחקים בזמן מהאירוע גובר הקושי לתעד, לבסס ראיות שיסייעו לאחר מכן בהוכחת התביעה ואף לאסוף עדויות מעדים רלבנטיים להתרחשות האירוע כמו כן בשלבים שמייד לאחר האירוע ישנה הזדקקות ופניה לגורמים שונים כמו מוסדות רפואיים, משטרה, כיבוי אש וכו'. במסגרת הפניות הללו נמסרת בין היתר גרסה עובדתית וחשוב שהיא תהיה אחידה ומדויקת.
תחומי הפעילות העיקריים של עורך דין מומחה לדיני נזיקין
תאונות דרכים
תאונות דרכים
תביעות סיעוד
תביעות סיעוד
תאונות תלמידים
תאונות תלמידים
ביטוח לאומי
ביטוח לאומי
תאונות עבודה
תאונות עבודה
תביעות ביטוח
תביעות ביטוח
רשלנות רפואית
רשלנות רפואית
אובדן כושר עבודה
אובדן כושר עבודה
המלצות כלליות לבחירת עו"ד בתחום הנזיקין:
- התמחות בתחום – פניה לעורך דין המתמחה בתביעות בגין נזקי גוף או תביעות ביטוח בעל הבנה רחבה ומעמיקה בנושא תגדיל את סיכויי הצלחת התביעה ומיצוי הפיצוי הכספי.
- שכר טרחה – עלות שכר הטרחה של העו"ד נדרשת בד"כ מהגורם אשר אחראי לנזק, במרבית המקרים, שכר הטרחה נקבע על פי הצלחה. במקרים שבהם יש עילת תביעה מקובל ורצוי לקבוע כי שכר הטרחה ישולם בסוף התהליך לאחר קבלת הפיצוי.
- ניסיון בתחום – חשוב ביותר לבדוק מהו הניסיון שיש למשרד ולעורך הדין המטפל בתיק בתחום בו הנכם מבקשים להגיש תביעה.רק עורך דין מיומן ומנוסה ממשרד מוביל אשר מכיר את התחום היטב יכול להביא לתוצאה מיטבית.
- רצוי לבחור עו"ד שיש לו הכרות עם חברות הביטוח, הביטוח הלאומי והארגונים השונים. הכרות זו תשמש לטובת הלקוח בניהול מיטבי של התביעה בבית המשפט, בוועדות הביטוח הלאומי ובמו"מ מול חברות הביטוח.
- חשוב לברר כבר בפגישת הייעוץ הראשונה מי מנהל את ההליך ומי העו"ד שאחראי על התיק, חשוב לוודא שיש הקפדה על עדכון שוטף של הלקוח במצב התיק.